Kan man göra rent färgpatroner i skrivaren?

Visst är det jobbigt när man skriver ut en vacker bild och det som kommer ut ser mest ut som en teckning ett barn gjort på förskolan? Färgen är lite blek och det saknas fläckar med färg. Ibland beror det på att man ignorerat varningen om att färgen är på väg att ta slut, men inte alltid. Det kan faktiskt också bero på att man behöver rengöra lite. Jag har läst på lite om hur man gör för att rengöra färgpatronerna. Det är faktiskt lättare än man tror.

  • Med vatten - Man tar en skål med ljummet vatten och en mjuk trasa. Fukta trasan och lägg den på ett platt underlag. Ta ut skrivarens färgpatroner en och en och tryck ned mot den mjuka trasan. Håll en stund så vattnet hinner verka. Låt patronerna stå och torka innan du sätter tillbaka dem i skrivaren.
  • Med alkohol - Det går lika bra att använda vodka som T-Röd. Fukta en trasa som du lägger på ett platt underlag. Ställ patronerna med öppningen nedåt, och låt stå i några timmar. Man kan lämna dem över natten. Tänk på att underlaget kan bli färgat så ha skydd!

Varför blir de dåliga?

Du skriver ut för sällan! Skriv ett ark minst en gång i veckan, och då ett sånt där testpapper med alla färger på. Och använd gärna rengöringsprogrammet som alla moderna skrivare har. Skulle det vara färgen som faktiskt tagit slut så kan du köpa nya för en väldigt liten peng hos billigafärgpatroner.se

4 Oct 2019

Gilla oss på Facebook:

Facebook

Från att ha varit en plattform som visar videokonst i enkanaligt screeningprogram sedan 2005, är det i dag ett konstutrymme för ny mediakonst och samtida konst med fokus på ny och experimentell konst.

Artscreen har bytt namn och hemsida till Art:Temple 1:85. Du kan nå Art:Temple 1:85 på Facebook här.