Få nytt liv i metaller

Det är inte bara penslar och dukar som berättar en historia; metaller som silver, guld, nickel och tenn har också sina unika berättelser att förmedla. Med tiden tappar dock ädla material sin glans och lyster på grund av oxidation och andra miljömässiga faktorer. Att återuppliva metaller handlar inte bara om rengöring, det är en konstform i sig som återskapar och bevarar historien och skönheten som dessa metaller bär på.

Häxans silverputs 

När det gäller att återställa skönheten hos dina silverföremål är Häxans Silverputs den obestridda mästaren. Dess unika formel är känd för sin förmåga att lika skonsamt som effektivt ta bort oxidering och återställa metaller till deras ursprungliga tillstånd.

Att använda Häxans Silverputs är enkelt: en lätt gnuggning gör att smuts och mörkare toner ersätts av en strålande yta.

Återupplivningen av metaller, särskilt när det handlar om konstverk eller ärvda smycken, kräver en finess och en förståelse för materialets natur. Varje metall har unika egenskaper och reagerar olika på olika rengöringsmetoder. Att använda milda, icke-abrasiva material som mjuka trasor, och att undvika hårda kemikalier, är A och O för att bevara metallernas integritet och lyster.

Häxans Silverputs i kombination med en noggrann och kärleksfull hand gör återställandet av vackra metaller till en sorts konstform som firar tidens prövningar och materiens beständighet.

23 Jan 2024

Gilla oss på Facebook:

Facebook

Från att ha varit en plattform som visar videokonst i enkanaligt screeningprogram sedan 2005, är det i dag ett konstutrymme för ny mediakonst och samtida konst med fokus på ny och experimentell konst.

Artscreen har bytt namn och hemsida till Art:Temple 1:85. Du kan nå Art:Temple 1:85 på Facebook här.