Slipa betonggolvet

Är det så att du har ett slitet betonggolv? Du kan slipa betonggolv, antingen på egen hand eller anlita en bra firma som gör det åt dig. När det gäller slipning betonggolv så är det inte så svårt att göra det själv. Det gäller bara att förbereda samt ha rätt verktyg hemma. Bland annat är det bra att ha en rejäl betongslip. Det går att hyra på olika ställen. Före du ska slipa är det bra att gå igenom golvet. Det för att se om det finns sprickor. Om så är fallet så kan det vara så att du måste ta hjälp. Det kan behöva läggas ett nytt lager betong på nämligen. 

Slipa golvet

När det är dags att slipa golvet så börja med att borsta av och torka av ytan. Det får inte finnas stenar, spik eller annat på golvet. Det bör inte heller finnas en massa oljespill och annat. En ren yta är det bästa. Sedan är det dags att köra igång med din slipmaskin. Du behöver även en stoftavskiljare. Den är som en slags filtreringsmaskin som tar bort allt betongdamm som kommer att komma. Se till att alltid hålla maskinen i rörelse över golvet. Annars kan du slipa ner för hårt på ett enda ställe. 

Efter grundslipning så är det dags för finslipning eller polering av golvet. Om du tycker det låter för avancerat med slipning betonggolv själv, så finns det bra företag du kan vända dig till som gör det åt dig.

9 May 2021

Gilla oss på Facebook:

Facebook

Från att ha varit en plattform som visar videokonst i enkanaligt screeningprogram sedan 2005, är det i dag ett konstutrymme för ny mediakonst och samtida konst med fokus på ny och experimentell konst.

Artscreen har bytt namn och hemsida till Art:Temple 1:85. Du kan nå Art:Temple 1:85 på Facebook här.