Vaping är en form av konst

Tillfällig konst som uppstår i nuet och som med sin flyktighet underhåller en liten skara en begränsad tid är något av det vackraste som finns. En vanlig form av tillfällig konst är sandskulpturer som står kvar till dess att tidvatten svept in, eller tills vind och regn fått dem att rasa. En annan form av konst som inte är bestående är vaping. Det betyder inte att alla som väljer att röka e-cigg är konstnärer. Men de som väljer att vejpa för att underhålla och ge oss en abstrakt konstupplevelse är verkligen konstnärer i själ och hjärta. 

Vad är en elcigarett?

En elektronisk cigarett, eller e-cigg alternativt el-cigg, är en kopia av en riktig cigarett men utan många av de hälsovådliga ämnena. Den drivs av ett batteri och man fyller den med en vätska som förångas i samband med att man drar bloss som om man röker på en vanlig cigarett. Många väljer att använda sig av en e cigg istället för vanliga cigg när man vill sluta röka, andra väljer det för att testa vaping som har blivit populärt. 

Är det farligt?

Det finns inga långsiktiga studier som visat några negativa effekter. Det man vet genom kortare studier är att extrem användning kan ge vissa problem med luftvägarna. Det handlar alltså om måttlighet som med så mycket annat. Att vejpa är ofarligt så länge man inte är extrem, precis som kaffe är ofarligt så länge du inte dricker 42 liter på en gång. 

21 Jul 2020

Gilla oss på Facebook:

Facebook

Från att ha varit en plattform som visar videokonst i enkanaligt screeningprogram sedan 2005, är det i dag ett konstutrymme för ny mediakonst och samtida konst med fokus på ny och experimentell konst.

Artscreen har bytt namn och hemsida till Art:Temple 1:85. Du kan nå Art:Temple 1:85 på Facebook här.