Kontorsmaterial - Även för konstnärer?

När man säger "konstnär" så är det otroligt många som får en bild av Rembrandt, Monet eller Picasso i huvudet. Det är nu inte så underligt med tanke på att de alla gjort ett ofantligt stort intryck inte bara i konstvärlden, utan också den vanliga världen. Att äga ett konstverk skapat av någon av dessa konstnärer är få förunnat och tavlorna kostar en hel del pengar. 

Men alla de konstnärer som idag jobbar med sina alster, dem är det inte många som tänker på när man pratar om just konstnärer. Men de skapar långt fler tavlor än sina föregångare och ofta är de både vackra, estetiskt tilltalande och med en prislapp som de flesta kan kommer överens med. 

Dagens konstnärer är företagare

Vill man vara konstnär i dagens Sverige bör man starta en firma. Vi rekommenderar enskild firma då det är enklast. Tänk dock på att du är den juridiska personen i sådana fall, och det är du som personligen är den som måste betala eventuella skulder. Aktiebolag är tryggare, men kräver att du har ett kapital.

Som företagare bör du också se till att ha rätt kontorsmaterial för din firma. Skrivarpapper, pennor och pärmar är bara några saker som gör företagandet lite enklare. Du kan köpa allt sånt online och det spelar ingen som helst roll vad du jobbar med. Konstnärer, restaurangägare, författare eller bilmekaniker - alla behöver kontorsmaterial av hög kvalitet och till rätt pris. Ett hett tips här är att köpa i bulk, då blir det oftast billigare i längden. 

19 Jan 2024

Gilla oss på Facebook:

Facebook

Från att ha varit en plattform som visar videokonst i enkanaligt screeningprogram sedan 2005, är det i dag ett konstutrymme för ny mediakonst och samtida konst med fokus på ny och experimentell konst.

Artscreen har bytt namn och hemsida till Art:Temple 1:85. Du kan nå Art:Temple 1:85 på Facebook här.