Tips för företagare - öka likviditeten snabbt

Det är tuffa tider för alla som driver ett företag idag. Viruspandemin har verkligen satt käppar i hjulet för många och det kan se lite dystert ut när det gäller de ekonomiska frågorna. Det finns hjälp att få i form av ett krispaket, och vi rekommenderar att du följer alla de råd som staten och deras experter ger för att inte sprida smitta och för att ge ditt företag en bättre chans att klara krisen. Men vi tänkte passa på att tipsa om andra sätt att skydda verksamheten, som inte finns med i statens krispaket, och som kan ge dig de verktyg du behöver för att rida ut coronakrisen utan att gå i konkurs.

Våra tips

Våra tips är absolut ingen garanti för att ditt företag ska överleva men kan ge dig en bättre chans att möta framtiden på ett bra sätt. Här kommer de tips vi tror kan hjälpa dig:

  • Se till att din kassa blir välfylld. Det kan vara svårt att öka sin likviditet snabbt. Ett bra sätt är att vända sig till företag som utför fakturaköp. Du får in kontanter snabbt som kan komma väl till pass. 
  • Försök ha is i magen. Dina anställda är din största tillgång och om du avskedar dem så är det svårt att få tillbaka den kompetensen. Kan några tänka sig att ta ut semester? Gå ner i lön ett tag? 
  • Om du har produkter som folk vill ha, eller behöver, så fundera på om du kan erbjuda hemkörning av beställda varor. 
22 Mar 2020

Gilla oss på Facebook:

Facebook

Från att ha varit en plattform som visar videokonst i enkanaligt screeningprogram sedan 2005, är det i dag ett konstutrymme för ny mediakonst och samtida konst med fokus på ny och experimentell konst.

Artscreen har bytt namn och hemsida till Art:Temple 1:85. Du kan nå Art:Temple 1:85 på Facebook här.