En ny studio att måla i

Johannesdal Moa Martinsons hem

Jag har äntligen gjort något jag drömt om så länge jag kan minnas. Jag får nog börja från början tror jag. Huset du ser på bilden är Johannesdal, Moa Martinsons hem under många år. Bilden är tagen av Anna-Britta Magnusson och finns på Mostphotos.com. Ända sedan jag besökte detta vackra hus så har jag drömt om att ha en egen röd liten stuga där jag kan skapa konst utan att bli störd. Och nu har jag faktiskt köpt ett litet hus. Det var jättebilligt, men det beror nog mest på att det har "visst renoveringsbehov" eller som det stod i annonsen "behöver en kärleksfull hand". Huset var väl egentligen ett vrak, men det gör inget. Det ligger strax utanför Örebro, invid en liten sjö och jag fantiserar redan om när det är klart och jag kan vara där alldeles ensam. 

Jag är inte så bra på att snickra

Det är bara att vara ärlig och krypa till korset. Skulle jag själv ta tag i renoveringen är det inte säkert att jag någonsin blir klar. Därför har jag tänkt att anlita snickare i Örebro som ska få göra jobbet åt mig. De får börja med att byta taket, sen får de fixa golv och väggar inomhus. Målningen och tapetseringen klarar jag nog på egen hand. Trädgården tänker jag låta växa helt vilt. Åtminstone till en början. jag tycker det är så fint med lite vilda blommor intill huset. Det kanske inte blir lika fint som Johannesdal, men det kommer att bli min alldeles egen tillflyktsort och jag längtar! 

4 Sep 2019

Gilla oss på Facebook:

Facebook

Från att ha varit en plattform som visar videokonst i enkanaligt screeningprogram sedan 2005, är det i dag ett konstutrymme för ny mediakonst och samtida konst med fokus på ny och experimentell konst.

Artscreen har bytt namn och hemsida till Art:Temple 1:85. Du kan nå Art:Temple 1:85 på Facebook här.